PKS Straupe ir viens no Latvijā pieciem uzņēmumiem, kas apņēmies un kam atļauts ražot Jāņu sieru. Jau zināms, ka no pagājušā gada novembra „Jāņu siers” ir iekļauts Eiropas Savienības garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā.
PKS Straupe atzinīgi vērtē statusa piešķiršanu, jo tas produktam dod papildus atpazīstamību ne tikai iekšējā tirgū, bet arī ārvalstīs. Siera ir īpašo vērtību mēs izjūtam ikdienā, jo, to tirgojot Vidzemē, tuvāk Igaunijas robežai, kaimiņu pircējs labprāt iegādājas mūsu veikalos un ved mājās kā gastronomijas suvenīru no Latvijas.
Straupe “Jāņu sieru” ražo no kooperatīva pastāvēšanas pirmsākumiem. Tā pagatavošanas veids, receptūra, izskats, krāsa un garša ir nemainīgas visus tā ražošanas gadus. Pamatā ir vājpiena biezpiens, vājpiens, sviests, olas, ķimenes un vārāmā sāls. Tos gatavojot attiecīgā temperatūrā, veidojas viendabīga siera masa, kas atdziestot formiņā iegūst saulainā Jāņu siera izskatu.
PKS Straupe savu sieru piedāvās arī šā gada Zāļu tirgū 22.jūnijā Rīgā Doma laukumā!
Ikdienā Jāņu sieru var iegādāties PKS Straupe tirdzniecības vietās Rīgā un citviet Vidzemē. Veikalu adreses skatīties mājas lapas sadaļā “Veikali”.