Gatavo pats

Biezpiena ņamma

500 g biezpiens 18%, 200 g saldais krējums 35%, 150 g auzu pārslas, 150 g cukurs, 1 gb olas, rozīnes želantīns
Pagatavošana:
Apgrauzdē auzu pārslas ar 2 ēdamkarotēm cukura un atdzesē. Pagatavo želatīnu. Bļodā samaisa biezpienu, saldo krējumu, cukuru, olu, apgrauzdētāsauzu pārslas. Pievieno sagrieztus augļus vai ogas-jo vairāk, jo veselīgāk! Var pievienot sasaldētus rabarberus. Pievieno izkausētu želatīnu un samaisa. Veidnes apakšu noklāj ar ābolu vai citu stingru augļu šķēlītēm. Saldākam efektam-ar cepumiem. Lej biezpiena masu veidnē un ievieto ledusskapī uzpāris stundām.

Biezpiena pīnes

100 gr 18% biezpiens, 100.gr sviests 72,5%. 100 gr milti, cukurs sāls, ķimenes pēc garšas
Pagatavošana:
Produktus uz dēlīša sastrādā spīdīgā mīklā, liek vēsā vietā. Pēc pus stundas no mīklas izviļā tievas strēmelītes, sapin pa 3 kopā pīnēs apmēram 4 cm garumā. Vāra taukos. Pasniedz ar skābu krējumu. Pīnes cep ar ķimenēm, gatavasa pviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Biezpiena sacepums

600 gr. biezpiens 9%, 3 ēd.k. krējums 25%, 4 ēd.k. cukurs, 5 ēd.k. manna, 2 olas, 2 banāni, 2 saujas ogas
Pagatavošana:
Biezpienu liekam traukā. Pieliekam krējumu. Pieliekam cukuru, un samaisām. Pieliekam divas olas. Pieliekam augļus un ogas. Visu samaisām. Tad liekam klāt mannu, lai masa paliktu biezāka, un samaisām. Pannā ieklājam cepamo papīru, un lejam biezpiena masu pannā. Gatavs biezpiena sacepums!

Bumbiņas no biezpiena

1 paciņa biezpiena1 ola3-4 ēdk. cukura Soda
Pagatavošana:
Biezpienam piejauc klāt olu cukuru un sodu. Veido bumbiņas un vāra eļļā, līdz zeltaini brūnai garoziņai.

Jogurta pankūkas

3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, glāze miltu, jogurts vislabāk zemeņu, mazliet soda.
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc kopā, lai sanāk vienmērīga masa un tad lej uz pannas apm. 3-4pankūkas.